2012. szeptember 29., szombat

Korhelyleves

Ezeréve olvastam a korhelylevesnek ezt az alternatíváját egy női magazinban. Gyors, tartalmas leves, nálunk családi kedvenc. 



Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg savanyú káposzta
60 dkg darált sertéshús
3 evőkanál paradicsompüré
1,5 liter erőleves
1,5 dl tejföl
só, bors, pirospaprika, cayenne bors

Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk a hagymát és belekeverjük a darált hús. Addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Belekeverjük a paradicsompürét és a káposztát. Kb. 10 percig sütjük így együtt, majd felöntjük az erőlevessel. (Én felöntöm 1-1,5 liter vízzel és dobok bele 2 erőleves kockát). Sóval borssal, pirospaprikával, cayenne borssal ízesítem. Ha megpuhult a hús is és a káposzta is, belekeverem a tejfölt. Egyet "rottyantok" rajta és kész!