2012. október 18., csütörtök

Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves



Hozzávalók
30 dkg csirkemell
2-3 szál kockára vágott sárgarépa és petrezselyem
cukorborsó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
erőleves kocka
3 dl főzőtejszín
1 evőkanál keményítő
só, bors, tárkony
ecet

Olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és a zúzott fokhagymát. Addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük erőlevessel (én felöntöm vízzel és dobok bele 2 erőleves kockát). Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket. 
A tejszínben 1 evőkanál keményítőt csomómentesre keverünk és besűrítjük a levest. Tárkonnyal bőven megszórjuk és egy kevés ecettel pikánssá tesszük