2013. január 16., szerda

Sonkás-sajtos palacsinta



Javaslom, hogy ezt az étket ráérősebb időnkben készítsük el, mert nem lehet a "főzzünk 15 perc alatt ebédet" kategóriába besorolni -ami rám nagyon is jellemző. Finom, laktató, ha nem lenne benne sonka azt mondhatnám, hogy vega Cordon bleu.

Sós palacsintákat sütünk. Vannak, akik alapból ilyet készítenek, én azért a hagyományos változatnál mindig teszek a palacsinta masszába egy kevés cukrot, mégha jobban megpirul is tőle. Szóval, cukor nélküli palacsintákat sütünk.
A palacsinta közepére helyezünk egy szelet sonkát és rá egy szelet sajtot. Alul-felül behajtjuk a széleket, úgy hogy rálógjon a sonkára és a sajtra. Ez megakadályozza, hogy sütéskor kifolyjon a sajt. Feltekerjük, majd lisztbe tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bőséges olajban kisütjük.